Kako izgleda matura?

Marko R. jo je doživel takole:

Ja, kot sem že nekje napisal, je bila danes na sporedu matura iz angleščine. Od 9:00 do 12:50. Glede na to, koliko časa smo zadnje tedne preživeli v šoli je bil to kar šok :D

Prvo polo smo pisali dvakrat po 40 minut, torej 80 minut. Za tiste ki ne veste kako prva pola zgleda – mislm da ima 12 strani (od tega eno prazno ;) ), lično oblikovano naslovnico, na kateri je nekaj bolj ali manj koristnih napotkov, v desnem zgornjem kotu pa je prostor za šifro. In vse to, vrjeli ali ne črno na belem. Naloge so bile tipa “bralno razumevanje” in “poznavanje in raba jezika”, v primeru da to koga zanima.

Ob 10:20 smo imeli 10 minut prekinitve(!); in ne, to ni odmor :) Razlika? Ostati smo morali v razredu (zakaj pa je to koristna zadeva pa nimam pojma). Po teh 10min je bila na vrsti druga pola, “slušno razumevanje”.  Del A (oziroma po domače true/false/not given) je bil precej običajen, del B (short answers) pa je bil precej zanimiv :) Bil je posnetek običajnega intervjuja, ampak način govora intervjujane osebe je bil pa… hja..smešen :P (zadeva je zvenela precej kot “mbmvhbvmhvmhm…“). Toda v primerjavi z “glasbo”, ki jo je ric izbral kot znak(!) za označbo začetka in konca posameznega posnetka, je bila zadeva super :) (beri: cel razred se zasmeje ko se zasliši “znak”, mogoče pa je bil to njihov namen, ne vem :D ).

No končno je sledilo 30 minut pravega odmora, nato pa še tretji del – esej, oziroma dva eseja. Prvi običajen, drugi pa literarni. Naslov literarnega je bil (če se prov spomnem) Describe Jimmy’s attitude to women. Tako smo se mučili s pisanjem dvakrat po tam okrog 200 besed (ki so žal morale biti povezane v neko smiselno celoto) do 12:50, ko je bila zadeva končana.
Prejemajte naš newsletter po emailu

Advertisements